Kadir Şeker tahliye kararı sonrası ailesine kavuştu

  • 08 Temmuz 2022
  • Kadir Şeker tahliye kararı sonrası ailesine kavuştu için yorumlar kapalı
  • 450 kez görüntülendi.

Kadir Şeker tahliye kararı sonrası ailesine kavuştu

2 yıl 5 ay 1 gün süreyle tutuklu bulunduğu göz önüne alınan Kadir Şeker, tutuklu bulunduğu Akşehir Cezaevi’nden yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla tahliye oldu.

Cezası onanması için dosyası tekrar Yargıtay’a gönderilecek olan ve bu süreçte tutuksuz yargılaması devam eden Şeker, cezaevinden çıktıktan sonra ailesine sarıldı.
RESİMLERİ BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN

ARKADAŞLARI YOLA ÇIKTI
Kadir Şeker’in arkadaşlarından İbrahim Kuru, ”Kadir’in tahliye haberini aldık. Diğer arkadaşlarımızla birlikte Konya’da Akşehir’e gitmek için yola çıktık. Kadir’i çok özledik. Heyecandan, sevinçten gözlerimiz doldu. Şu an arkadaşları olarak hepimiz tarif edilemeyecek duyguyu yaşıyoruz” dedi.

Kadir Şeker tahliye kararı sonrası ailesine kavuştu


TAHLİYE KARARI
4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararda, “Sanık Kadir Şeker’in 06/02/2020 tarihinden itibaren yaklaşık 2 yıl 5 ay 1 gün suresince tutuklu kaldığı, sanığa verilen sonuç ceza miktarı, verilen cezanın Yargıtay 1. Ceza Dairesinin bozma ilamı sonrası bozmaya uyularak verilmiş olması, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, Açık Ceza İnfaz Kurumuna Ayrılma Yönetmeliğinin 6. Maddesi dikkate alındığında sanığın tutuklu kaldığı sure itibariye Açık Ceza İnfaz Kurumuna ayrılma süresini doldurduğu, Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlülerin Covid- 19 Salgın Hastalığı sebebiyle 31 Temmuz 2023 tarihine kadar izinli sayıldıkları, sanığın daha fazla tutuklu kalmasının hakkaniyete uygun olmayacağı tutuklama tedbirinin devamının artık gereksiz olduğu, CMK’nın 109/3-a maddesi kapsamında yurt dışına çıkmasının yasaklanması şeklinde adli kontrol kararı verilerek sanığın tahliyesine karar verilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır” denildi.

ŞEKER’İN AVUKATI: ÇOK MUTLUYUZ
Kadir Şeker’in avukatlarından Emrah Daylan, tahliye kararı için mutlu olduklarını belirterek, ”Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin müvekkilimiz Kadir Şeker hakkında vermiş olduğu tutukluluğun devamına ilişkin karara, biz aynı gün, aynı hızla dilekçemizi yazarak vermiştik, Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne. Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de bizim taleplerimizi haklı gördü ve müvekkilimiz Kadir Şeker hakkında tahliyeye ilişkin karar verdi. Çok mutluyuz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yandex.Metrica