1770 nolu mezardaki korkunç sır! 200 milyon liralık vurgunun filmlere konu olacak hikayesi

  • 06 Haziran 2022
  • 1770 nolu mezardaki korkunç sır! 200 milyon liralık vurgunun filmlere konu olacak hikayesi için yorumlar kapalı
  • 540 kez görüntülendi.

1770 nolu mezardaki korkunç sır! 200 milyon liralık vurgunun filmlere konu olacak hikayesi

Filmlere konu olacak olay Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşandı. On milyonlarca lira serveti bulunan 78 yaşındaki Erdal Yenisoy çetenin eline düştü. Bir evde ölecek hale gelene kadar tutuldu. Hastanede ölünce kimsesizler mezarlığına gömüldü. Kimsesizler mezarlığında 1770 numaralı mezara defnedilen Yenisoy’un ölümünü duyan amca çocukları, yaptıkları araştırmalar sonucunda yaşlı adamın bir şebeke tarafından öldürüldüğünü ve 200 milyon liralık arazisine el konulduğunu öğrendi.

Evlenmeyen ve hiç çocuğu olmayan 78 yaşındaki Erdal Yenisoy, İsviçre’de çevre ve insan sağlığı konusunda yüksek lisans eğitimini yaptıktan sonra 1976 yılında Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde yaşamaya başladı.

Sabah Gazetesi’nden Halit Turan’ın haberine göre o dönem köy olan ve sarp olması nedeniyle kimsenin yerleşmediği Faralya Mahallesinde araziler satın alan Yenisoy, yerli ve yabancı turistlere rehberlik, sağlıklı beslenme uzmanlığı, yoga ve enerji danışmanlığı yaptı. 5 kuzeni dışında başkaca akrabası olmayan Yenisoy, o akrabalarıyla da Ankara’ya geldiğinde zamanlarda görüştü.

Yenisoy’un yakınlarına, geçen yıl Kasım ayında Fethiye Vergi Dairesinden Yenisoy’un varisleri olduğu için vergi borcu ödenmesi yapmaları konusunda bildirim geldi. Yenisoy’a uzun süredir ulaşamayan yakınları, yaptıkları araştırmada, Yenisoy’un 8 Mayıs 2021’de öldüğünü, kimsesizler mezarlığına defnedildiğini, 200 milyonluk arazisinin de bir vekaletname ile satıldığını öğrendi. Yenisoy’un Fethiye’deki bir bankadan açılan hesabında 10 milyon bulunduğu öğrenen yakınları asıl şoku, Yenisoy’un ölmeden bir gün önce yoğun bakımda yatarken, öldüğü gün ve sonrasında yapılan para transferlerini görünce yaşadı

 

KAYNAK:posta.com.tr

Yandex.Metrica