• 12 Mayıs 2022
  • için yorumlar kapalı
  • 840 kez görüntülendi.

Bir su bardağı suyun içine iki yemek kaşığı kahve koyup saçınıza sürün bakın ne oluyor gözlerinize inanamayacaksınız
Saçlarımız güzelliğimizin olmazsa olmaz unsurlarından biridir ve belki de en önemlisidir diyebiliriz. Hem erkek hem de kadınlar saçlarının daima bakımlı, güzel ve parlak görünmesini isterler. Kimse cansız ve kirli bir saçla gezmek istemez sanırım.

Tabi bunun yanı sıra bazen saç rengimizden sıkılabilir ya da saçlarımız beyazladığı için eski doğal rengine boyamak isteyebiliriz. Bunun için bir çok boya vardır elbette ama bildiğimiz gibi amonyaksız dahi olsa saç boyalarının hemen hepsinde binlerce kimyasal bulunmaktadır ve bu kimyasallar sadece saçımıza değil sağlımıza zarar vermektedir. Bunun için özellikle son yıllarda doğal saç boyalarına olan ilgi artmıştır.

Ben kahve ile saç boyama yöntemini ilk defa duyanlardanım denediğimi söyleyeme çünkü ben saçlarımın doğal rengini seviyorum. Ama deneyenlerden duyduğum kadarıyla beyaz saçları kapatmak için pek uygun bir yötem olmadığını söylüyorlar. İlle de kullanacağım diyenler için yani beyaz saç boyamak isteyenler için ise bir defa değil bir kaç uygulamamdan sonra sonuç verdiğini söyleyenler var.

Şimdi sizlere kahve ile saç nasıl boyanır bunun tarifini vermek istiyorum. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin diler tarife geçerim;

 

Malzemeler
*Kahvenin sert olması önemli bunun için filtre kahve, espresso ya da çifte kavrulmuş bir Türk kahvesi tercih etmelisiniz.

*Saç kremi

*Havlu

*Lavanta Yağı (tercihe göre)

Evet malzemeler bu kadar az ve hemen hepimizin evinde olan kolay bulunan malzemelerden. Lavanta yağı güzel koku vermesi için arkadaşlar olmazsa olmaz bir malzeme değil. Burada önemli olan malzememiz tabi ki kahve.

Şimdi gelelim yapılışına;
*Tıpkı kahve yapar gibi kahve hazırlayarak işleme başlıyoruz. Yalnız yapacağınız kahvenin kıvamı daha koyu olacağından örneğin bir su bardağı suyun içine iki yemek kaşığı kahve koyarak kahvenizi hazırlayın ve tabii ki kahve dışında şeker gibi bir şey eklemeyin.

*Kahve piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırtakın.

*Bazı uygulamalarda kahve telvesi de kullanılabiliyor ama bugün vereceğim tarif kahve telvesi değil kahvenin suyu ile yapılan bir tariftir.

Kahvenin boynunuzu ve kıyafetlerinizi boyamaması için boynunuza bir havlu yerleştirin.

*Soğuyan kahvenin suyunu bir kaba alıp içerisine 3 yemek kaşığı saç kremi ve tecihinize göre bir kaç damla lavanta yağı ekelyip karıştırın.

*Elde ettiğiniz akırşımı saçınıza masaj yapar gibi uygulayın. Saçınıızn her yerine eşit şekilde ağılmasını sağlamak için kalın dişli bir tarak ya da fırça tarak ile saçlarınıız güzelce tarayın.

*Daha sonra saçlarınızı toplayıp saç bonesini başınıza geçirin ve yakalaşık olarak bir saat bekleyin.

*1 saat sonra saçlarınızı sadece su ile durulayın. Durulama işleminde kesinlikle şampuan kullanmayın. Sadece su ile kahvenin saçınızdan akmasını sağlayın.

*Saçlarınız kuruduktan sonra kullanıma hazırdır. Bir kaç gün sonra şampuanla yıkayabilir normal şekilde saçınızı kullanabilirsiniz.

Kahve uygulaması daha çok kumral saçlara uygundur, sarı ve beyaz renkli saçlarda pek etkili olmaz.

Yandex.Metrica